Setiakah aku ? :(

Haiii reader(s).  Ira back. Ah, rindu gila blog ni. Baru 2 hari. Apalah Ira kann ? hihihi. Well, kalau Ira nak kongsi something dengan korang boleh ? Hmm, ini tentang hidup Ira sekarang. Maybe ada pandangan yang boleh korang bagi kan ? :)
Terserlah tembam aku -.-
Hubungan Ira dengan si dia dah mencecah 1 tahun. Alhamdulillah masing-masing dapat faham diri masing-masing sepanjang tempoh ini. But Ira dengan dia dah lebih kurang 2 minggu tak contact. Dalam masa 2 minggu ni banyak benda berlaku. Salah satunya, Ex Ira mula cuba untuk dapatkan hati Ira kembali. Meh Ira cerita kisahnya.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Syakirah dan Ex
Situasi pertama : 3 Disember 2012 *bunyi angin* Setelah 6 bulan kami tak bertegur. Ira dengan H mula rapat kembali. Dengan soalan pertama yang berbunyi "Wei , keputusan kau berapa?" tanpa salam mahupun sapaan, kami boleh jadi sebegini rapat. Selepas teguran yang tak sopan tu :p Ira dengan dia jadi macam senang nak berbual. Tapi bila face to face memang tiada maknanya lah. Tak bercakap langsung. hehe. Masalah besar Ira sekarang ni, dia mula tunjuk tanda-tanda yang dia nak bersama dengan Ira semula. Hm , apa yang patut Ira buat ni ? :'(
Situasi Kedua : Benda ni dah lama berlaku. Ex Ira yang hanya couple dengan dia 3 hari mula tunjuk benda yang sama seperti Ex pertama tadi. Tambah-tambah lagi S ni jenis yang manja. Dah lah baru putus dengan awek dia. Mestilah lelaki perlukan peneman. kan ? Hmm, Ira rasa fed up sebenarnya dengan dia ni cuma taktahu macam mana nak cakap. Any nasihat korang ?
 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah Ira yang patut dipersalahkan ? Ataupun patut Ira biarkan je tanda-tanda tu ? Yang surenya. Ira sayang Sidiq sangat-sangat. Taknaklah putus sebab benda ni je. Hm , help me korang :(

2 comments:

noura nuriman said...

soal hati ni bkn senang, kdg2 nk jga hati orang hati kite yang sakit nak jaga hati kita hati org plak jd mangsa,, ira istikharah la k..inyaallah semua akan ok :)

Nur Syakirah said...

@noura nurimanhmm terima kasih prihatin dgn saya :') Insyallah. tapi betul. saya selalu sakit hati sebab nak jaga hati orang lain

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini