segmen siapa paling jujur

Bismillahirrahmanirahim | Hai reader(s)

Ira ingatkan nak join mas ahari pertama dilancarkan. Tpi ada aja halangan nya. Jadi harini baur ada masa nak join. Jom jawab soalan berikut dengan baik :D

Soalan
  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
  6. berapa berat badan you sekarang :
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah :
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
  11. you pertama kali couple masa umur berapa :
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
  13. last you putus sebab apa :
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
  16. keputusan upsr you :
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
  18. you selalu berangan tentang ape :
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa :
  25. kritikan terhadap blog saya :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jawapan 
  1. Ikut situasi. Kalau betul dia tak sengaja, Ira tak kesah. Tetapi kalau sengaja, mungkin kena marah kot. Paling tidak pon tarik pipi. hihi
  2. haha, sumpah pernah :p lalala
  3. Yang tu ofcourse lah pernah. but masa kecik kecik. Bila dah besar cover ayu :p puihhh
  4. 06/12. Sebab terharu dengar satu lagu yang mengisahkan tentang bapa. hm, rindu ayah :(
  5. hitam. negro. bajet. gedik
  6. Ahaha, part maluu :'3 meoww, berat Ira 56 berat kan ? ;(
  7. Selalunya Ira menyendiri. Kurung diri dalam bilik lepas tu lepaskan marah dekat teddy. ira tak biasa tengking orang ni :) kesian teddy
  8. Bahasa Arab -.-
  9. Mengherdik memaki tu tiada tapi. Ada satu alkisah. Musuh Ira suka minta duit dulu. Bila dah pinjam dia tak pernah nak gantii. Satu hari dia tiba-tiba mintak semua duit Ira. Time sekolah rendah benda ni. Ira tanya kenapa. Dia jawab, Ira pinjam duit dia dah banyak. Ira report cikgu. Then, musuh Ira buat fitnah kata Ira cakap bapa dia bodoh lah. Uish, best kot kena sebat dengan cikgu. Ira berdendam je :')
  10. Ira letak nama je tau. First sekali waktu darjah 3. Ira suka dekat Aidil :) Tapi sekarang tak -.-
  11. waktu UPSR Candidates 2010 :)
  12. Paling lama sekarang ni lah. Harini 1 year Anniversary :)
  13. Sebab kami rasa tak sesuai.
  14. Hmm yeah. Sebab dapat keputusan teruk baru-baru ni
  15. Termenung fikirkan Ahmad Sidiq 
  16. 4A 1B
  17. Insyallah 25 tahun dah kahwin :) Taknak tangguhkan kalau dah ada pasangan hidup.
  18. Berangan pergi bintang dengan dia :p Haha, berangan date dengan dia johh
  19. Kena marah dengan abang -.-
  20. Jumpa si dia. Dan buli dia basuh pinggan masa openhouse.
  21. Paling suka dengan kak Lyssa ofcourse. Sebab dia pretty. Eh ? hihi, sebab dia bagus dalam dunia blogging ni :)
  22. Comment verification -.-
  23. Tahun 2010. Sebab tengok kakak dengan abang ada. Ikut je :3
  24. Errrr, hari sekolah pukul 8. Hari cuti pukul 10 :D
  25. Blog awak ? Ohmengg. Benci gila >.< Haha, joke joke. Cantik sangat-sangat. Ajar edit :3
Takpekan Ira asing ? Nampak semak sikit pulak kalau soalan then sebelah jawab, jadi Ira buat macam ni :) Nak join ? Boleh. Tekan banner dibawah. bye :)

5 comments:

vendettatraveller said...

terima kasih sbb sudi join :D

vendettatraveller said...

ada sponsor baru . follow and like page dia keyh :D

Nyue said...

nyue singgah n follow sini...salam perkenalan...

nyue pon jujur baca jawapan..fuhh.penatt..eheh

dari segmen yg sama :)
http://nyueyien.blogspot.com/2012/12/soalan-segmen-siapa-paling-jujur.html

jjikjjikl said...

nice entry :)
btw from the same segmen ~

http://jjikjjikl.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini
sy ske segmen jawab2 soalan macam ini anada bagaimana??
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini