Blockquote menari


Assalamualaikum dan Hai there reader(s)

Blockquote nice mestilah banyak kan. Sebenarnya saya taktahu nak bagi nama apa. Taram sahajalah. Hope you all suka.

Live Preview Here
Best tak main main dengan blockquote tu ? Nak macam ni juga. Jom saya ajar

Denim Template

1. Edit html > Tick Expand Widget
2. Ctrl+F untuk search code ini.
.post blockquote {
3. Copy code dibawah ini dan pastekan SELEPAS code tadi.
border:1px solid #000000;
background: #FFFFD7;
color: #222;
-webkit-transition: 1.5s;
-moz-transition: 1.5s;
box-shadow: inset 20px 0 0px 0  #000000;
padding: 10px 10px 10px 26px;}
blockquote:hover{
-webkit-transition: 1.5s;
-moz-transition: 1.5s;
border:1px solid #FFFFD7;
background:url #0000000;
box-shadow: inset 550px 0 0px 0 #000000;}
4. Save. Try lah main-main :)

Simple Template

1. Ikut step yang pertama. Korang kena Ctrl+F code ini pula ya.
/* Header
 2. Pastekan code ini SEBELUM code tadi ya.
Blockquote {
border:1px solid #000000;
background: #FFFFD7;
color: #222;
-webkit-transition: 1.5s;
-moz-transition: 1.5s;
box-shadow: inset 20px 0 0px 0  #000000;
padding: 10px 10px 10px 26px;}
blockquote:hover{
-webkit-transition: 1.5s;
-moz-transition: 1.5s;
border:1px solid #FFFFD7;
background:url #000000;
box-shadow: inset 550px 0 0px 0 #000000;}
3. Save.

Nota : warna code kena sama. Supaya dia jadi lebih cantik :) Ikut kreativiti anda.

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini