SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog




Okey selepas hampir satu tahun *muda lagi* berblogging , ini kali pertama Iera join something from kak Lyssa. Akhirnya impian menjadi kenyataann !




Ok , jom Iera memulakan kisah sebenar lagi penuh dengan fakta ini :)


      Pada mulanya , Iera tiada tujuan membina blog ni . Hanya suka suki dan untuk mengisi masa lapang. First time tahu pasal blog - blog ni masa umur 12 . Lambat kan ? Haha , dah tau dah . Iera terjebak dengan dunia blogging ini apabila melihat satu blog yang cantik dan lagi kiut miut tuu . Saja masa tu search dekat google " blog paling cantik " dan guess blog apa yang keluar ?

http://www.lyssasecret.com

Percaya atau tidak blog kak Lyssa lah yang TER-keluar dalam blog paling cantik . Hihihi . Jangan tarik muncung ya kak xD Well , dalam 2 3 hari juga lah mencari mana nak buat blog ni hah . Eh , untuk pengetahuan korang , blog Iera yang first - first sekali bukan yang ni tauu . Ni second one sebab yang sebelum ni delete . Lunyaii blog akuu -.- Haha , dulu pakai link url blog punya lah panjang. *sekarang pon sama*

syakirahforeveronlinediaries-official.blogspot.com

Hahh , hambik kauu !  Kemain panjang dia. HAHA , kids :p Bagi Iera , menariknya berblog ni sebab kita dapat hias dengan cara kita sendiri. Tapi yang lagi penting is dapat KAWAN BARU ! Percayalah tanpa blog , mungkin Iera tak boleh nak terus mendekati serta mendapat update-update terbaru dari sesiapa yang Iera follow .


Kalau sebut pasal sumber inspirasi , of courselah ramai yang akan target kak Lyssa Faizureen ni . Iera pon macam tu juga, Kak Lyssa dan Abang Wan Hazel menjadi sumber inspirasi dalam berblog ni .

Nota purple : Maaf panjang sangat macam karangan , hope tak kesah . hehe :)


62 comments:

CharlieAngleo said...

Dari segmen yang sama.. selamat berblogging...hahak

http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atirah ★ said...

singgah sini balekk . heee :D

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

huda said...

balas kunjungan - dari segmen yang sama
http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Liyana Azhar said...

hai dik..
dari sgmn yg sama.. btw blog cntik ngt..

http://liyanazhar9392.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Syaza Nazurah said...

Datang dari segmen yg sama

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cepat ah tu tahu pasal blogging ni masa umo 12 tahun. Saya 14 tahun baru tahu pasal blog ni. Huhu.

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..follow sini..no.516
Salam perkenalan...
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

miss z singgah sini :D
http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul said...

Datang dari segmen yang sama :)

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam said...

Singgah Dari Segmen Yang Sama...Happy blogging (^_^)v
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Princess Syazliyana said...

http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

bls kunjugan anda ;D done follow you ~

dEdEQ dE wIshEs said...

AKAQ SINGGAH SINI SYGG ..

Eyqa Hasnan said...

eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

follow sini jugak :)

9n0L4 said...

terjah balas dari segmen yg sama. time kasih sudi menerjah. len kali terjah lagi ye. ;)

Ainin Suffiah said...

dari segmen yg sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

sy dulu google cerita lawak utk cari blog

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

nurdani said...

singgah sini untuk balas kunjungan kamu. :D

kate na said...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikeyrah said...

dari segmen yang sama ^^

Done follow

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

Dunia Wilma said...

Selamat berkenalan Dik :-)
Kunjungan balas dari Kak Wilma...
Jadi follower # 523 ^_^

http://duniawilma.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku-berblog/

Yana Aina said...

sggh dari segmen sama ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

po_oh ~montel~ said...

datang membalas kunjungan ...

tq ...

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

keep it up =)

Fatin Amira Mazlan said...

You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and i dah follow sekali

http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

best background song!

Ukhti Azza said...

saya dari segmen yang sama :) jangan sombong-sombong ya :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Zaniff said...

singgah dari segmen yg sma !

salam kenal eh ~ huuuueee..^____^

follow ur blog..winkwink

...iSyA:Muslimah Purple* said...

hai..singgah balik lepas dapat komen awak..happy blogging!

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Sama lahh mcm yana .. Yana kenal blog wktu umur 12 . skrg 14 thn dhh , heee . Tapi yana berblog dari drjh 6 , malang nyaa , tahun 2012 nii blog tuu hilang tah kemana.. :( Pastu bulan 2 tahun 2012 ni yana terpaksa buat baru dengan muka yg sedih,,uhuks.. pastu terhasil laa blog nii :) heeee :D

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

Diera Tekikushika said...

dtg sini balas kunjungan. dari segmen lyssa. time kasih datang blog kita. =)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) said...

stuju sgt dgn sis :D mna la tau kwn kat blog bleh bwk ke realiti kan..??

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

PMR candidates 2013 said...

@CharlieAngleo thank you sudi singgah :)

PMR candidates 2013 said...

@Atirah ★ thanks

PMR candidates 2013 said...

@Sharifah Nurshahira oraitt . thank you :)

PMR candidates 2013 said...

@Liyana Azhar thank you kak :)

PMR candidates 2013 said...

@Mimie thank you sudi terjah ;)

PMR candidates 2013 said...

@Syaza Nazurah hehe , dari kak lyssa lah. thank you :)

PMR candidates 2013 said...

@Fendy walaikummussalam terima kasih sudi follow :)

PMR candidates 2013 said...

@myu hai , thank you :)

PMR candidates 2013 said...

@MISS Z BERCELOTEH thank you kak :)

PMR candidates 2013 said...

@Anis Farhana thank you , you too

PMR candidates 2013 said...

@Nurul Ain haii , thanks

PMR candidates 2013 said...

@Si Matatajam thanks :)

PMR candidates 2013 said...

@dEdEQ dE wIshEs hihi ,thanks kak

PMR candidates 2013 said...

@Eyqa Hasnan thank you :)

PMR candidates 2013 said...

@✉ ¥ana Fauzi ✉ ouhh , okey lah tu, kita sama. geng :)

PMR candidates 2013 said...

@Cik Nas :) betul-2 :D

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini