Kami juara !


Hye hye hye semua ! Raji bebenor Iera update blog tengahari buta macam ni . Rajin ke ?? -.- Sebenarnya tak punns but still gagahkan diri juga untuk update sebab idea dalam otak ni minta dikeluarkan . Entry kali ni memang agak panjang lah . So , kalau ada rasa liat liat or malas or taknak baca tuu , bolehlah korang tekan pangkah ye . Iera tak kesahh :)) 

Okey so mari kita continue about apa yang Iera nak cerita , kay .

Hmm , dah lama tak cerita pasal apa yang berlaku dekat sekolah , right ? Rasanya Iera ada mention kot pasal pertandingan kawad kaki sebelum ni . Huhu , Iera sendiri pon dah lupa . Tulahh , makan semut banyak sangat . Hekhek >.< Well , Iera ada story sebelum ni pasal latihan yang Iera dan pasukan kor kadet polis buat sepanjang cuti sekolah 2 minggu tuu . Ada baca tak ? Kalau belum , korang terjah entry ni dulu ye ---> TERJAH SINI

Hasil usaha kami berlatih selama 3 minggu , keseluruhan pasukan Kor Kadet Polis IPPD Ampang Jaya telah mendapat tempat kedua :) Kalau secara kategori 'lelaki dan perempuan' , pasukan kami telah mendapat tempat kedua untuk kategori lelaki dan tempat pertama untuk kategori perempuan . Alhamdulillah , pencapaian yang sangat membanggakan . Kami betul betul terkejut apabila pasukan kami yang perempuan telah dinobatkan sebagai juara kerana pasukan lawan kami iaitu Kadet Remaja Sekolah(KRS) tersangatlah hebat . Lagipun kami berlawan dengan pasukan yang mewakili daerah , jadi tanggapan kami untuk menjadi juara tuu tiadalah sangat . Bersyukur kepada Allah kerana memakbulkan doa kami semua ! Kat bawah ni Iera selit selitkan antara memori terindah semasa pertandingan kawad yang berlangsung pada 16 june hari tuu . Enjoy ~



Doa itu penting :))



Gambar kat atas ni adalah semua unit beruniform yang menyertai pertandingan kawad tahun ni . Ehh ? kejap . PBSM pon join tapi takde gambar . maaf ahli PBSM T.T ni masa pearakan masuk .




 Pasukan kor kadet polis tahun ni :) Gempak right pakaian diaorang >.<


Dan akhir sekali Iera nak kongsi gambar gempak kami selepas dinobatkan sebagai pemenang ! :D


Dekat bawah ni , Iera nak sertakan video kor kadet polis perempuan membuat formasi but tak boleh pulak . sorry . well , thanks sebab baca entry ni . byebye semua . Nak keluar date jumpa kawan lahh -.-

5 comments:

AL AZRUL said...

wooo, rindu zaman kawad ktika zaman skolah.. mcm2 unit beruniform lwn formasi kawad ssama sndri..

Princess Syazliyana said...

wahhhh ,tahniah . :D saya KRS ,ade msok kawad kaki daerah jugak . wish us luck ^ ^

Princess Syazliyana said...

http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/06/giveaway-3-lens-lomo-style-film-camera.html

jom join ga amer :D berpeluang memenangi lomo :D

Nur Syakirah said...

Al Azrul : yeahh , zaman sekolah menengah mesti zaman paling bermakna right ? :)

Nur Syakirah said...

Princess Syazliyana : KRS eh ? wahh ! insyallah . good luck, kay :)

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini