My BF and BFF :)

Assalamualaikum dan Hello everybody !

Firstly , nak mintak maap jika entry ni terlampau lah panjang dan memenatkan nak baca ! okey , Macam mana dengan sekolah korang ? Seronok tak ? Kalau tanye Iera an , Mesti Iera akan jawab ...

SO FAR SO GOOD !

Renung tajuk tuu lama lama ! 'My BF and BFF' ? Of course lah korang faham kan . Nak tau tak ? Selain daripada Allah , Nabi Muhammad , dan Keluarga , Mereka berdua lah yang sentiasa menceriakan Iera serta memberi semangat baru kepada Iera apabila Iera hampir jatuh berputus asa .  Iera meminta maaf kerana tidak pernah mendedahkan siapa BF Iera . Entry kali ni , korang yang suka singgah blog Iera tuu akan mengetahui lebih lanjut tentang 'si dia' yang telah menambat hati Iera :) But first lets meet my truly BFF :D


-------------------------------------------------------------------------------------





Ingat mereka berdua ? Banyak sangat Entry entry Iera yang lepas pasal mereka ni . Iera sangat sanjungi mereka sebagai rakan serta idola kerana mereka banyak mengbah Iera serta mengajar Iera menjadi perempuan yang baik #cett , perasan kejap :3 btw , mereka lah kawan sehidup semati Iera . Nadiah dan Asyiqin tersemat di hati selamanya . Iera banyak berjasa kepada Nadiah kerana mengubah hidup Iera kepada yang lebih baik . Sebelum ini , Iera tersangatlah pendiam dan tidak pandai bersosial #cerita lama , lupakan sahaja


Asyiqin pula baru lagi menjadi rakan Iera iaitu tepat pada 5 Januari 2011 di dalam kelas 1KAA1 . Syiqin merupakan murid SKTS . Dia pindah ke SMKPI dan ditempatkan di 1KAA2 . Atas sebab rombakan kelas , dia terpilih untuk memasuki KAA1 student's :) dan duduk sebelah Iera . heee ~ *excited jpg. Sejak dari tuu , kami menjadi semakin rapat . Asyiqin banyak mengajar Iera erti kehidupan sebenar serta banyak menasihati Iera dikala Iera mengalami situasi situasi tertentu .

Saat yang ditunggu tunggu ! Terluah lah isi hati ini dimana untuk pertama kalinya Iera memberitahu siapa 'si dia yang berjaya menambat hati Iera' <3

----------------------------------------------------------------------------------

Okeyh berdebar debar ni . ahaks #ayat sumpah gedik nk mampos >.<


Iera cerita serba sedikit tentang dia ek .

Perkenalan kami tidaklah disengajakan #ehh , yeke xD Dia tersangatlah rapat dengan cik Nurul Asyiqin kite kerana mereka adalah sepupu . Kami mula menjalinkan hubungan pada 13 Disember 2011 dan sehingga kini kami masih kekal bersama . Kalau tanya macam mane boleh sangkut bersama , actually , Iera pon taktau . Iera tak boleh nak selesaikan soalan tuu :) 

...............................................................................................................

Ahmad Sidiq bin Norsam , Sweet 15 , SMK Yaakob Latif




Okeyh , my BF tak macam BF korang , kay . But yet , his special to me . His perfect even dia kata dia tak sempurna .. I love them so muchh ! Jangan harap korang boleh rampas any of them daripada Iera #muahaha , gelak jahat





So , my secrets has reveled ! ^^ Sorry entry ni panjang sangat . Kalau ade bende lagi yang Iera nak kongsi , Iera akan update ek . Bye . Goodnight semua . Assalamualaikum :)

2 comments:

nurul asyiqin said...

comel je aku --'

Iera Diaries said...

ahaks ~ kau dah kenyataan comel lah syg :)

 
...
Diubahsuai sendiri dengan bantuan otai otai blogger yang lain. Terima kasih kerana sudi menjejakkan jari di sini